Belangrijke organisaties

Hart in Actie logo
Hart in Actie

Gezond leven staat op een bij Sportvereniging Hart in Actie in Mill. Dat houdt de weerstand op peil. Mensen worden minder snel ziek en zijn beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen. Al meer dan 25 jaar kunnen mensen met een chronische aandoening zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD voor sporten bij Hart in Actie terecht.

Hart in Actie werkt nauw samen met PGM o.a. om tot een aanpak komen waardoor mensen met een met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap of beperking in de gemeente Mill en Sint Hubert een passend sport- en beweegaanbod krijgen. Onder het motto; "Iedereen sport mee"

Bezoek website
MEE Logo
MEE

Mee voor "Meedoen mogelijk maken"

In Noord en Midden Limburg, Zuidoost Brabant, Noordoost Brabant, regio 's-Hertogenbosch en regio Tilburg

MEE staat voor een samenleving waarin iedereen zo zelfstandig mogelijk meedoet. Ook mensen met een beperking. Samen met u zetten wij ons in voor een samenleving die toegankelijk is voor iedereen. MEE gelooft in een samenleving die toegankelijk is voor iedereen. Samen met u zet Mee zich in voor een inclusieve samenleving. Ontdek hier hoe ze dat doen.

Mee Noordoost Brabant
Volkelseweg 2 5405 NA Volkel 0485-334733

Bezoek website
Zorgbelang Logo
Zorgbelang

Zorgbelang staat voor een gezond en veerkrachtig Nederland. Zij  vinden het belangrijk dat iedereen, ondanks ziekte, beperking, ouderdom of minder zelfredzaamheid, mee kan blijven doen aan de snel veranderende maatschappij. Op een manier zoals zij dat zelf graag willen, op een manier die bij hen past.

Heeft u vragen over uw zorg?

Heeft u vragen over uw (langdurige) zorg? Dan kunt u contact opnemen met Adviespunt Zorgbelang: 
www.adviespuntzorgbelang.nl. De onafhankelijke cliëntondersteuners van het Adviespunt geven advies, informatie en ondersteuning.

Bezoek website
HandicapNL Logo
HandicapNL
HandicapNL ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Ook steunen we projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Wij dagen de samenleving uit om open te staan voor mensen met een handicap. Want iedereen verdient een eerlijke kans.
Bezoek website
NSGK Logo
NSGK
Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen - dat is het ideaal van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.
Bezoek website
De Zonnebloem Logo
De Zonnebloem
Al meer dan 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Zij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Met een lichamelijke beperking volop van het leven genieten dat is het doel.
Bezoek website
Iederin Logo
Ieder(in)

Ieder(in) is de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking. We behartigen de belangen van meer dan twee miljoen mensen.

Meldpunt Ieder(in) – 085 – 400 70 22

Stuit je op problemen bij het aanvragen van voorzieningen voor thuis, op school of op het werk? Of heb je andere problemen die te maken hebben met je beperking? Geef het als signaal door aan het meldpunt van Ieder(in). Wij gebruiken de signalen voor onze lobby.

Bezoek website
VGN Logo
Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

Zij helpen mensen met een beperking het leven te leiden dat zij willen ...

Mensen met een beperking moeten het leven kunnen leiden dat zij willen. Daar zet de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) zich voor in. Dat doel bereiken we door organisaties in de gehandicaptensector te ondersteunen, door een maatschappelijke positie in te nemen en door innovatieve ontwikkelingen te stimuleren en beschikbaar te maken. Met sommige manieren hebben we meer ervaring dan met andere. Maar dit is de koers die we uitgezet hebben. We zien onszelf daarom ook als een organisatie in beweging.

Bezoek website
SWOM Mill Logo
SWOM

De seniorenorganisaties bieden ondersteuning bij diensten zoals vervoer, advisering, alarmering en tafeltje-dek-je. De ondersteuning voor senioren door de Samenwerkende seniorenorganisaties in Mill is geconcentreerd op Welzijn en Zorg.

Deze organisaties bieden vele activiteiten aan en zijn o.a. actief op het terrein van Wonen, Zorg en dienstverlening, Inkomen en financiën en vervoer. De samenwerkende ouderenorganisaties bestaande uit KBO’s, het Senioren Hobby Centrum (SHC) en de SWOM geven tweewekelijks een 50 Plus pagina in de Neije krant uit.

https://www.50plusmill.nl/

https://www.kbo-mill.nl/

https://www.kbo-langenboom.nl/

https://www.kbo-wilbertoord.nl/

http://www.seniorenhobbycentrum.nl

Neije Krant Logo
De Neije Krant
De Neije Krant is een wekelijkse huis aan huis uitgave in de gemeente Mill en Sint Hubert. Deze verschijnt sinds 1 december 2012 in een full colour oplage van ruim 5000 exemplaren in het weekend in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Ook digitaal is deze elke week te lezen op www.deneijekrant.nl of https://www.inmill.nl.
Bezoek website
Informatie en adviesportaal gezondheid en gehandicaptenzorg Logo
Informatie en Adviesportaal

Overzicht verschillende organisaties voor uiteenlopende doelgroepen.

Op deze site kun je een overzicht zien van verschillende organisaties voor uiteenlopende doelgroepen. Waar je voor nadere informatie of vragen terecht kunt. Daarnaast vind je ook een aantal links van overzicht’s pagina,s voor mensen met een handicap en chronische ziekte.

Bezoek website
Uniek Sporten Brabant Logo
Uniek Sporten Brabant
Bewegen & sporten met een beperking of aandoening in Brabant.
Bezoek website
Zet Logo
ZET
Zet is een advies- en projectbureau voor (verander)vraagstukken met een sociale component. Als schakel tussen overheid en samenleving vormen en faciliteren we netwerken en begeleiden we processen van samenwerking en co-creatie. Ook helpen we overheden te groeien in hun responsieve rol. Onze mensgerichte aanpak is inclusief, ontwerpend en interdisciplinair.
Bezoek website